Да отбележим НАЦИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА ДОСТЪПА ДО ДОБРА ХРАНА 2021 със ЗЕЛЕН КАРТОН!

Кампанията е с начало 16 октомври 2021 – Световният ден на прехраната, обявен от Организацията на ООН по прехрана и земеделие.

Провежда  под патронажа на Министерство на земеделието, храните и горите. Част от Независимите диалози в рамките на Форума на ООН за сигурност на хранителните системи‘2021: https://summitdialogues.org/dialogue/46568/. Диалозите за хранителните сисстеми на ООН са отворено световно пространство за споделяне и колективно изследване на възможностите за изграждане на устойчиви хранителните системи, които да се справят глобалния глад, изменението на климата и загубата на биологично разнообразие.

За да отбележите лично 16 ОКТОМВРИ в подкрепа на разширяването на достъпа до храна и създаването на условия за устойчиво земеделие, Ви каним да се обедините около идеята за ЗЕЛЕНИЯ КАРТОН и да споделите с хората около Вас това, което правите за достъпа до добра храна.

Независимо дали ще организирате или ще участвате в събитие от седмицата, и без значение къде живеете, можете да подкрепите НАЦИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА ДОСТЪПА ДО ДОБРА ХРАНА‘2021, като следвате тези ПЕТ стъпки:

За да отбележите лично 16 ОКТОМВРИ, Ви каним да се обедините около идеята за ЗЕЛЕНИЯ КАРТОН и да споделите с хората около Вас това, което правите за достъпа до добра храна. Независимо дали ще организирате или ще участвате в събитие от седмицата, и без значение къде живеете, можете да подкрепите НАЦИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА ДОСТЪПА ДО ДОБРА ХРАНА‘2021, като следвате тези ПЕТ стъпки:

  1. ВЗЕМЕТЕ зелен лист хартия и го СГЪНЕТЕ, за да получите вашия ЗЕЛЕН КАРТОН
  2. НАПРАВЕТЕ СНИМКА на себе си (или на групата) с вдигнат ЗЕЛЕН КАРТОН (Бъдете оригинални!)
  3. ПУБЛИКУВАЙТЕ Вашата снимка ТУК с надпис: „16 ОКТОМВРИ – ДОСТЪП ДО ДОБРА ХРАНА’2021и хаштаг #zelenkarton, за да демонстрирате подкрепа
  4. ИЗПРАТЕТЕ до 17.00 часа на 25 октомври 2021 вашата снимка на zelenkarton@dobrahrana.info за участие в националния конкурс, резултатите от който ще бъдат обявени на 27 октомври 2021 по време конференцията  „ДОСТЪП ДО ДОБРА ХРАНА“
  5. СПОДЕЛЕТЕ с всички ваши приятели, така че и те да могат да се присъединят към движението и да вземат участие в инициативата „ЗЕЛЕН КАРТОН

Най-оригиналната снимка ще получи кошница с фермерски и традиционни продукти, благодарение на подкрепата на Храни “ЖИКА” и Хранкооп.

Какво друго можете да направите, за да подкрепите НАЦИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА ДОСТЪПА ДО ДОБРА ХРАНА‘2021?

1. ОРГАНИЗИРАЙТЕ събитие по предложените дейности в НАЦИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА ДОСТЪПА ДО ДОБРА ХРАНА‘2021. Очакваме информация – снимки, видео, репортажи – за Вашите събития и участвайте в номинациите за специалната награда за вдъхновяващо събитие zelenkarton@dobrahrana.info.

Най-вдъхновяващото събитие ще получи кошница с фермерски и традиционни продукти, благодарение на подкрепата на Храни “ЖИКА” и Хранкооп.

2. Изпратете номинации за годишните награди “Достъп до добра храна” на conference@dobrahrana.info до 22 октомври 2021.

3. Участвайте в VIII-TA НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ “ДОСТЪП ДО ДОБРА ХРАНА” 2021.

#dobrahrana2021 #zelenkarton

Регистрация