СЕДМИЦА НА ДОСТЪПА ДО ДОБРА ХРАНА
16 - 24 октомври 2018

На 16 октомври 2018 Фондация „Българска месна традиция”, в партньорство с Евроток, Дружество Европейско право и Граждански институт стартира първа НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ДОСТЪПА ДО ДОБРА ХРАНА.

16 октомври е обявен за Световния ден на прехраната с решение на Организацията на ООН по прехрана и земеделие (ФАО). Това е денят на създаването на Организацията през 1945 и днес се чества в над 150 страни за раширяването на достъпа до храна и създаването на условия за устойчиво земеделие. България се включва през 2006 г.

Символът на СЕДМИЦАТА НА ДОСТЪПА ДО ДОБРА ХРАНА е ЗЕЛЕНИЯТ КАРТОН. За да отбележите лично 16 ОКТОМВРИ, Ви каним да се обедините около идеята за ЗЕЛЕНИЯ КАРТОН и да споделите с хората около Вас това, което правите за достъпа до добра храна.

По време на НАЦИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА ДОСТЪПА ДО ДОБРА ХРАНА‘2018 ще организираме:

общински форуми за насърчаване на общинските продоволствени политики;
училищни дебати – ученици от VIII-XII клас ще дебатират върху предизвикателствата, представени в документалния филм „НИЕ ХРАНИМ СВЕТА“ (филмът може да бъде гледан на www.dokumentalni.com/archives/1441)
открити кухни – посещения на деца и ученици в местни кухни и срещи с водещи местни кулинари;
открити пазари – посещения на деца и ученици на фермерски пазари и срещи с водещи местни фермери;
открити производители – посещения на деца и ученици при производители на традиционни, фермерски и занаятчийски храни и срещи със собственици, технолози и майстори;
училищни мостове – срещи между ученици от професионалните гимназии с деца от детските градини и ученици от основните училища на тема „Вдъхновението да учиш за храната“.

ВКЛЮЧЕТЕ СЕ в НАЦИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА ДОСТЪПА ДО ДОБРА ХРАНА‘2018 – ОРГАНИЗИРАЙТЕ:

  • Общински форум
  • Училищен дебат
  • Открита кухня
  • Открит пазар
  • Открит производител
  • Училищни мостове.

Регистрирайте Вашето събитие на WWW.DOBRAHRANA.INFO.

Очакваме информация – снимки, видео, репортажи – за Вашите събития и участвайте в номинациите за специалната награда за вдъхновяващо събитие zelenkarton@dobrahrana.info.

Кулминацията на СЕДМИЦАТА НА ДОСТЪПА ДО ДОБРА ХРАНА‘2018 е на 24 октомври 2018 година –
От 10 до 17 часа в зала ВИТОША на ИНТЕР ЕКСПО ЦЕНТЪР в град София ще организираме
петата национална конференция „ДОСТЪП ДО ДОБРА ХРАНА“ в партньорство с Евроток, Дружество Европейско право, Граждански институт и Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство.
С програмата на конференцията може да ве запознаете ТУК.

Очакваме Вашата регистрация за участие в конференцията, а при интерес и предложения за презентации в срок до 22 октомври 2018г. на електронна поща: conference@dobrahrana.info.

Регистрация