НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ДОСТЪПА ДО ДОБРА ХРАНА

16 – 24 октомври 2020

На 16 октомври 2020 Фондация „Българска месна традиция”, в партньорство с Евроток, Дружество Европейско право, Граждански институт, фондация ЕкоЦентрик, движение “Хранкооп” и Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерствостартират третата НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ДОСТЪПА ДО ДОБРА ХРАНА’2020.

НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ДОСТЪПА ДО ДОБРА ХРАНА’2020 се провежда под патронажа на МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО, ХРАНИТЕ И ГОРИТЕ.

Планираме редица инициативи, в които каним всеки да се включи – ето как.

ЗЕЛЕН КАРТОН ЗА ДОСТЪП ДО ДОБРА ХРАНА 2020

ЗЕЛЕНИЯТ КАРТОН е символът на СЕДМИЦАТА НА ДОСТЪПА ДО ДОБРА ХРАНА. Кампанията е с начало 16 октомври 2020 – Световният ден на прехраната, обявен от Организацията на ООН по прехрана и земеделие.

За да отбележите лично 16 ОКТОМВРИ в подкрепа на раширяването на достъпа до храна и създаването на условия за устойчиво земеделие, Ви каним да се обедините около идеята за ЗЕЛЕНИЯ КАРТОН и да споделите с хората около Вас това, което правите за достъпа до добра храна. Вижте как.

Кулминацията на СЕДМИЦАТА НА ДОСТЪПА ДО ДОБРА ХРАНА‘2020 ще отбележим с тридневна онлайн конференция на 21, 22 и 23 октомври 2020 година – от 14 до 16 часа в платформата BlueJeans. Конференцията тази година е посветена на предизвикателствата пред хранителните системи по време на криза.