Да отбележим НАЦИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА ДОСТЪПА ДО ДОБРА ХРАНА 2018 със ЗЕЛЕН КАРТОН!

Кампанията е с начало 16 октомври 2018 – Световният ден на прехраната, обявен от Организацията на ООН по прехрана и земеделие.

За да отбележите лично 16 ОКТОМВРИ в подкрепа на раширяването на достъпа до храна и създаването на условия за устойчиво земеделие, Ви каним да се обедините около идеята за ЗЕЛЕНИЯ КАРТОН и да споделите с хората около Вас това, което правите за достъпа до добра храна.

Независимо дали ще организирате или ще участвате в събитие от седмицата, и без значение къде живеете, можете да подкрепите НАЦИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА ДОСТЪПА ДО ДОБРА ХРАНА‘2018, като следвате тези ПЕТ стъпки:
1. ВЗЕМЕТЕ зелен лист хартия и го СГЪНЕТЕ,за да получите вашия ЗЕЛЕН КАРТОН #zelenkarton #dobrahrana
2. НАПРАВЕТЕ СНИМКА на себе си (или на групата) с вдигнат) ЗЕЛЕН КАРТОН (Бъдете оригинални!)
3. ПУБЛИКУВАЙТЕ Вашата снимка нa www.FB/DostapDoDobraHrana/ с надписа: “16 ОКТОМВРИ – ДОСТЪП ДО ДОБРА ХРАНА” и #dobrahrana #zelenkarton, за да демонстрирате вашата подкрепа
4. ИЗПРАТЕТЕ до 12 часа на 23 октомври 2018 вашата снимка на zelenkarton@dobrahrana.info за участие в националния конкурс, резултатите от който ще бъдат обявени на 24 октомври 2018 по време конференцията „ДОСТЪП ДО ДОБРА ХРАНА“
5. СПОДЕЛЕТЕ с всички Ваши приятели, така че и те да могат да се присъединят към движението и да вземат участие в инициативата „ЗЕЛЕН КАРТОН“.

Най-оригиналната снимка ще получи кошница с фермерски и традиционни продукти, благодарение на подкрепата на Храни “ЖИКА” и Хранкооп.

Какво друго можете да направите, за да подкрепите НАЦИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА ДОСТЪПА ДО ДОБРА ХРАНА‘2018

1. ОРГАНИЗИРАЙТЕ общински форум, училищен дебат, открита кухня, открит пазар, открит производител и училищни мостове. Регистрирайте Вашето събитие на WWW.DOBRAHRANA.INFO. Очакваме информация – снимки, видео, репортажи – за Вашите събития и участвайте в номинациите за специалната награда за вдъхновяващо събитие zelenkarton@dobrahrana.info

Най-вдъхновяващото събитие ще получи кошница с фермерски и традиционни продукти, благодарение на подкрепата на Храни “ЖИКА” и Хранкооп.

2. Изпратете номинации за годишните награди “Достъп до добра храна” на conference@dobrahrana.info.

3. Участвайте в V-TA НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ
„ДОСТЪП ДО ДОБРА ХРАНА“ на 24 октомври 2018 в ИнтерЕкспоЦентър, София: https://www.facebook.com/events/183409209220357/.

Регистрация